Antiviralul remdesivir, aprobat ca tratament pentru Covid-19, pus pe piață la un preț amețitor

 Antiviralul remdesivir, aprobat ca tratament pentru Covid-19, pus pe piață la un preț amețitor
Compania producătoare a antiviralului remdesivir a dat vestea cea bună: tratamentul său pentru Covid-19, remdesivir, e gata pentru distribuirea în masă. Prețul său variază între 390 și 520 de dolari/doza.

Remdesivir a fost recunoscut ca tratament pentru Covid-19, în SUA, în luna mai a acestui an. Autoritățile medicale de peste Ocean au observat că pacienții cu Covid-19 răspund cel mai bine la acest leac, creat inițial pentru Ebola. Compania Gilead a anunțat că poate produce în masă acest tratament, însă va fi un proces de durată pentru a face față solicitărilor venite de pe întreg mapamondul.

Reprezentanții companiei farmaceutice au declarat că au fixat un preț de 390 de dolari/doză de remdesivir, tratament injectabil. Prețul este aplicabil companiilor controlate de guvernele statelor lumii. Un alt preț va fi perceput companiilor de asigurări și agenților comerciali: 520 de dolari/fiolă, scrie Bloomberg.

Tratamentul unui singur pacient cu Covid-19, care se va întinde pe 5 zile, va ajunge la 2.340 de dolari. Costul este apropiat de cel anticipat de experți.

Deși au dezvăluit că vor să găsească un preț unitar, la nivel mondial, oficialii Gilead nu au oferit nicio garanție că produsul lor va costa la fel în toate statele lumii.

Am vrut să ne asigurăm că nimic nu va împiedica remdesivir să ajungă la pacienți. În ceea ce privește prețul, ne vom asigura că pacienții din întreaga lume vor avea acces la acest medicament”, a spus Daniel O’Day, directorul executiv al companiei Gilead.

Primele 1,5 milioane de doze de remdesivir au fost donate de producător statului american, la începutul lunii mai a acestui an. Prin acest gest, Gilead a arătat că mizează pe un contract pe termen lung cu statul, în vederea alimentării spitalelor cu antiviralul care a dat roade în cazul bolnavilor cu Covid-19.

Circa 30 de fiole de remdesivir, din lotul donat, ar fi trebuit să ajungă și în România pentru a fi administrate unor bolnavi de Covid-19.

Sursa: ProTv.ro

Enable Notifications    OK No thanks