Care este cea mai mare amenințare în cazul COVID-19! Directorul OMS explică situația noului val de îmbolnăviri

 Care este cea mai mare amenințare în cazul COVID-19! Directorul OMS explică situația noului val de îmbolnăviri

Pe plan mondial, ultimele zile au marcat recorduri nedorite în ceea ce privește noile îmbolnăviri de COVID-19, iar România nu face, din păcate, expecție când vine vorba de coronavirus.

Tedros Ghebreyesu, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a explicat, citat de Mediafax, motivele pentru care noul val de îmbolnăviri este atât de mare și face apel la solidaritate internațională în eforturile de combatere ale pandemiei.

Cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm acum nu este virusul propriu-zis, ci lipsa de leadership și de solidaritate. (…) Diviziunile dintre noi oferă un avantaj virusului, nu putem învinge virusul dacă suntem divizați”, a explicat Tedros Ghebreyesu, directorul OMS.

Mai mult, Tedros Ghebreyesu, directorul OMS, a anunțat că a înființat o nouă comisie pentru evaluarea modului în care a fost gestionată pandemia, comisie din care vor face parte fostul premier al Noii Zeelande, Helen Clark, și fostul președinte al Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, comisia având rolul de a ne pregăti și de a propune planuri de acțiune concertate împotriva pandemiei de coronavirus.

De altfel, până în prezent, pe plan mondial au fost raportate peste 12 milioane de îmbolnăviri și peste 550.000 de decese.

România, devastată de noul val de îmbolnăviri de coronavirus

În România au fost confirmate, până acum, 30.789 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.834 persoane infectate cu coronavirus. Ieri, pe 9 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de cazuri noi de Covid-19. Astfel, data de 9 iulie aduce un numpr uriaș, 614 cazuri, de îmbolnăviri cu COVID-19, motiv pentru care discutarea situație reinstituirii stării de urgență revinde din ce în ce mai des în spațiul public.

Sursa: wowbiz.ro

Enable Notifications    OK No thanks