Raed Arafat explică de ce este nevoie de proiectul privind carantinarea. „E destinat oricărei ameninţări epidemiologice”

 Raed Arafat explică de ce este nevoie de proiectul privind carantinarea. „E destinat oricărei ameninţări epidemiologice”

Proiectul de lege ce prevede instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii este destinat oricărei ameninţări epidemiologice sau oricărui risc biologic, a declarat medicul Raed Arafat. Şeful Departamentului a vorbit, în plenul Camerei Deputaţilor, şi despre carantinarea bunurilor.

„Proiectul de lege, care este acoperitor pentru orice situaţie de risc epidemiologic sau biologic, este cu scopul de a proteja comunitatea şi de a permite luarea măsurilor de sănătate publică, de prevenire şi de combatere a riscului epidemiologic şi biologic. Au fost luate în considerare toate aspectele sesizate de CCR privind modul de implementare a măsurilor, predictibilitatea termenelor şi posiblitatea contestării măsurilor”, a explicat dr. Raed Arafat, conform Agerpres.

Ministrul Sănătăţii: „Au plecat 30.000 de persoane aflate în izolare şi 1.200-1.300 din carantină”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a afirmat că proiectul amendat joi de Comisia Juridică permite stabilirea de reguli necesare pentru prevenirea şi combaterea riscului epidemiologic în mod gradual, cu implicarea experţilor din domeniu. De asemenea, iniţiativa stabileşte inclusiv validarea măsurilor de urgenţă luate de comandantul acţiunii, precum şi mecanismul de luare a acestor decizii.

În cazul bunurilor carantinate, o măsură foarte rară, dar ce poate fi aplicată în situaţii deosebite de risc major de contaminare – este prevăzută despăgubirea dacă bunurile sunt distruse, prin amendamentele care au fost aduse. Şi totuşi această măsură este una care se aplică rar şi numai în situaţii de risc de contaminare. În urma discuţiilor de astăzi şi a amendamentelor aduse şi aprobate în raportul Comisiei juridice, vă rog să aprobaţi proiectul”, le-a spus Raed Arafat deputaţilor.

Sursa: RomâniaTV.net

Enable Notifications    OK No thanks