Toate mamele trebuie să știe asta când vine vorba de copiii lor! Dr. Vlad Dima atenționează: ”Nu trebuie făcută într-o manieră agresivă”

 Toate mamele trebuie să știe asta când vine vorba de copiii lor! Dr. Vlad Dima atenționează: ”Nu trebuie făcută într-o manieră agresivă”

Dr. Vlad Dima, directorul medical al Spitalului Filantropia, a vorbit în exclusivitate la rubrica Antena3.ro Live cu Maria Coman, despre un subiect contraversat când vine vorba despre nou-născuţi. Este vorba despre decalotarea la băieţei, despre care a spus că ”nu trebuie făcută într-o manieră agresivă”.

Directorul medical al Spitalului Filantropia, neonatologul vlad dima a vorbit despre cum se face corect decalotarea la băieţei.

Dr. Vlad Dima: ”Decalotarea nu trebuie făcută într-o manieră agresivă”

”Mămicile mă întreaba dacă se face decalotare imediat după naştere. Există o recomandare bătrânească în acest sens. Decalotarea trebuie făcută în jurul vârstei de 1 an. Decalotarea nu trebuie făcută într-o manieră agresiva. Ea se face treptat”, a precizat medicul.

Tot la capitolul greşeli pe care le fac mămicile, doctorul Vlad Dima, a vorbit despre faptul că unele mămici le administrează lichide bebeluşilor mai mici de şase luni.

Dr. Vlad Dima: ”Până la şase luni, nou-născuţii nu au nevoie de apă, sucuri şi ceaiuri”

”Mamele au tendinta sa dea ape, sucuri, ceaiuri cand ajung acasă. Pana la sase luni, nou-nascutii nu au nevoie de astfel de lichide. Aportul hidric oferit de lapte este suficient. Laptele contine peste 90% apa. Părintii au tenditna de a fi niste cumparatori compulsivi.

O altă recomandare făcută de medicul Vlad Dima este legată de somn: ”Copilul până la 1 an nu are nevoie de pernă!”

Este greu de dat o reteţetă universală legată de somn. Copilul este bine sa doarmă într-o cameră unde să fie supravegheat. Dacă ar aparea o problema in timpul somnului trebuie sa se intervina la timp.

Decizia de a dormi sau nu cu copilul tine de parinti. Copilul pana la 1 an nu are nevoie de pernă!”, a precizat neonatologul Vlad Dima.

Sursa: antena3.ro

Enable Notifications    OK No thanks