Cum verificati foarte usor daca branza cumparata de la supermarket este chiar branza sau doar prafuri concentrate?

 Cum verificati foarte usor daca branza cumparata de la supermarket este chiar branza sau doar prafuri concentrate?

Sa mananci sanatos in ziua de astazi a devenit o adevarata provocare. Fructele si legumele, inclusiv cele bio, se dovedesc a fi de multe ori pline de

pesticide, iar branza nu prea mai este branza. De aceea problemele de natura gastroenterologica au devenit din ce in ce mai frecvente.

Ministerul Agriculturii a reusit in sftrsit sa puna in dezbatere publica o noua lege a laptelui prin care sa separe produsele traditionale de cele facute din grasimi hidrogenate.

Putini consumatori pot face diferenta, iar problemele pe care le pot provoca falsele branzeturi sunt foarte grave. Colesterolul poate creste foarte mult pentru ca grasimile hidrogenate se depun pe vase, iar in timp provoaca probleme cardiace.

Cea mai simpla metoda de deosebire a branzei din lapte de cea din grasimi hidrogenate este urmatoarea: fierbeti putina apa, apoi luati o bucatica si puneti-o in ea.

Daca incepe sa se descompuna si sa se topeasca mai mult de jumatate, atunci clar branza este una pe baza de grasimi hidrogenate.

Daca vreti sa stiti daca in branza a fost adaugata clorura de calciu, atunci trebuie sa o congelati. Daca a doua zi cand o puneti la decongelat devine sfaramicioasa, in mod cert nu este naturala.

Un alt indiciu, dar nu de fiecare data esential, este pretul. Cand branza este foarte ieftina, aproape sigur nu este facuta din lapte. Insa daca este scumpa, nu inseamna automat ca nu este preparata din grasimi hidrogenate.

Sursa: BZI.ro