Tăierea porcului 2020. Reguli ANSVA: testul trichinelozei, simptome, prevenire

 Tăierea porcului 2020. Reguli ANSVA: testul trichinelozei, simptome, prevenire

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA) a anunțat regulile de care crescătorii de porci trebuie să țină cont atunci când îi vor

sacrifica. În anul 2020, pesta porcină africană a afectat majoritatea județelor țării, fiind, în prezent, sute de focare active la nivel național.

Astfel, procesul sacrificării tradiționale trebuie supus unui set de reguli atât în privința respectării normelor sanitar-veterinare, cât și a celor privind virusul

COVID-19. Porcinele din gospodărie care urmează a fi sacrificate trebuie să fie crotaliate, adică identificate și înregistrate.

Crescătorii de porci trebuie să ofere o atenție sporită animalelor, în special înainte de sacrificare. Așadar, în cazul unor schimbări a stării de sănătate, semnalate de inapetență, febră, pielea se înroșește, apoi devine

cianotică, arcuire a spatelui, mers greoi, vomă cu sânge, diaree cu sânge, etc, medicul veterniar trebuie solicitat de urgență.

De asemenea, există câteva simptome care pot apărea după sacrificare, asemenea splinei mult mărită de culoare roșie sau neagră, ficat mult mărit, numeroase hemoragii, acumulări de lichide în cavități, etc.

Așadar, animalul trebuie verificat de medicul veterinar atât în viu, cât și după sacrificare prin prezentarea cărnii în vederea efectuării testului de trichineloză.

Integral pe agromedia.ro