Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci rău fără să-ți dai seama

 Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci rău fără să-ți dai seama

Micul dejun este considerată cea mai importantă masă din zi.

De acolo ne luăm energia pentru tot restul zilei, de aceea este important să nu trecem peste această masă, dar mai mult decât atât, contează ce alimente alegem pentru micul dejun.

Alimente de evitat la micul dejun
Există anumite alimente care sunt recomandate pentru consum în prima parte a zilei, precum și alimente pe care este bine să le evităm, pentru sănătatea noastră pe termen lung.

Chiar dacă ne este la îndemână să optăm pentru produse de patiserie, semipreparate și cereale cu lapte, ar trebui să știm că acestea ne fac mai mult rău decât bine pentru că sunt complet nesănătoase.

Cerealele reprezintă o variantă bună pentru micul dejun doar dacă sunt integrale, nu procesate și să nu aibă adaos de zahăr sau alte arome.

Poți opta pentru cereale la micul dejun dacă: au un conținut cât mai ridicat în proteine și fibre alimentare, precum și un conținut mic-mediu în lipide; și dacă au un conținut mare de glucide nerafinate, integrale și cât mai puține glucide rafinate, adică zahăr.

Efectele aportului de zahăr sunt: tensiune arterială crescută, inflamație, creștere în greutate, diabet și ficat grase. Toate legate de un risc crescut de infarct și accident vascular cerebral, a precizat Dr. Frank Hu, profesor de nutriție la Harvard T.H.

Evitați la micul dejun iaurturile cu fructe pentru că acestea conțin o cantitate foarte mare de zahăr, chiar dacă se prezintă cu un aport redus de grăsimi.

Mezelurile sunt o variantă pentru care foarte mulți dintre români optează la micul dejun. Pe cât este de la îndemână, pe atât este de nepotrivită. Dacă totuși v-ați obișnuit cu aceste preparate la prima masă din zi, asigurați-vă că sunt produse în casă, în mod tradițional.

Clătitele la micul dejun nu sunt o alegere sănătoasă
Clătitele la micul dejun sunt o alegere total neinspirată, mai ales dacă peste adăugați dulceață sau sirop sau nutella. Aceste combinații dezechilibrează glicemia și favorizează îngrășarea.

Produsele de patiserie sunt una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face la micul dejun. Practic mâncăm calorii goale care duc la creșterea colesterolului și la acumularea de kilograme.

Mâncarea tip fast food la micul dejun este o bombă cu ceas. E adevărat că este cea mai simplă și rapidă variantă, dar este mult prea consistentă pentru micul dejun și scade randamentul și tonusul persoanei care o consumă.

Variante de mic dejun recomandate: pâinea cu unt și dulceață, tartina de pâine cu pește, brânză sau ou, alături de o garnitură de legume, sau oul omletă.

Sursa: stireamedicala.com